MENIU

Marcel Ciolacu, replică pentru Florin Cîțu pe PNRR: „Nu veți reuși să duceți la capăt nicio măsură de austeritate”

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu - președintele PSD a avut o intervenție, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, în care premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență. Președintele PSD spune că guvernanții ar fi „trompetele austerității”, dar nu vor reuși să ducă la capăt un astfel de plan.

„Domnule premier, sper că reveniți la microfon, ca să ne prezentați totuși planul. De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut.

A fost nevoie de insistențele PSD ca să veniți azi în Parlament. Ați vrut să ascundeți românilor adevărul despre PNRR. Și nici măcar azi nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR – dvs. ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe vreunul dintre dvs îl invit să ne spună. Dle Orban, dvs ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?

Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo, dle Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR? Tot ce v-a cerut PSD a fost transparență, descentralizare și sprijin pentru firmele românești.

V-ați bătut joc, de asta ați fost refuzați de două ori de Comisia Europeană. Veți fi ultimul guvern din UE care depune planul. Unii dintre miniștrii dvs. au început să fie subiect de bancuri prin cancelariile europene.

Fiecare țară a venit cu o viziune clară, majoritatea statelor UE au decis să investească într-un anumit domeniu: Franța – pe resursa umană, Germania – industrie, Bulgaria – digitalizare. Dle Cîțu, ce v-ați propus? vă spun eu: v-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme, dar de fapt tăiați.

Tot ce vreți e creșterea taxelor, înghețarea pensiilor și tăierea salariilor. Vă place să credeți că sunteți apostolii transparenței, dar sunteți de fapt trompetele austerității. Cine v-a cerut, dle Cîțu, să creșteți taxele locale, impozitele pentru firme, să scoateți facilitățile pentru IT-iști și constructori, să dații mii de oameni afară, să vindeți companiile profitabile? Nimeni de la Comisie nu v-a cerut să aduceți austeritatea în România, doar propria incompetență și viziune.

PSD a scăpat România de împrumuturile FMI, guvernul PNL – USR le va aduce în țară. Vă folosiți de PNRR pentru a vă justifica austeritatea și viitorul acord cu FMI. Dle Cîțu, laudele de șoim al patriei nu au legătură cu realitatea, creșterea dvs economică a redus avuția românilor. Cocoșati firmele cu noi taxe și impozite. Vreți să vindeți tot și să transformați România într-o mare piață de consum.

Planul Germaniei are 1241 de pagini, Franța – 815 pagini, Polonia – 498. În România, până acum, nimeni nu a văzut nicio pagină. Guvernul a dosit 2 miliarde de euro pentru firmele de casă și firmele de consultanță. Nu veți reuși să duceți la capăt nicio măsură de austeritate”, a fost cuvântarea lui Marcel Ciolacu din plenul reunit al Parlamentului.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu pnrr parlament