MENIU

Marcel Ciolacu: PSD va ataca la CCR dacă desființarea Secției speciale trece de Parlament. Ce spune despre Florin Iordache

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos/George Călin

Marcel Ciolacu anunță că PSD va ataca la Curtea Constituțională desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților în cazul în care legea va trece de Parlament. 

 

„CSM a dat un aviz negativ și a spus că e o greșeală fundamentală desființarea acestei Secții.  (...) Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare. (...) Totuşi, Secţia Specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a anunțat liderul PSD, miercuri seară, la un post TV.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat la sfârșitul săptămânii trecute, după avizul negativ al CSM pe  proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, că a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei, precizând că avizul este consultativ.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD a făcut o greşeală când a adus modificări la legile Justiţiei pentru că „un demers corect” a fost lipsit „de credibilitate şi de efecte” și pentru că cei care au comunicat pe acest subiect nu au fost „îndreptăţiţi”.

„Nu poţi, când ai o problemă cu Justiţia, să te transformi şi în luptătorul care salvează Justiţia”, a afirmat Ciolacu.

În legătură cu avizul favorabil dat de Consiliul Legislativ pentru desființarea Secției Speciale, chiar de artizanul acesteia și al OUG 13, Florin Iordache, Marcel Ciolacu a evitat să îi aducă vreo acuzație.

„Iordache, în acest moment, nu mai este om politic. Este înalt funcţionar public şi-şi face meseria, asta este în fişa postului! (...) Eu nu pot să-l acuz pe domul Iordache. În postura în care s-a pus, ori îşi dădea demisia şi următorul ar fi avizat acest proiect de lege. În ceea ce priveşte constituţionalitatea, totuşi există CCR”, a explicat Ciolacu.