MENIU

Marcel Ciolacu: „Nu mi-e frică de nimic. Dacă mi se va face un dosar penal, plec de la conducerea PSD” - Ce spune despre „inventarea” unui dosar

Marcel Ciolacu - președintele PSD Foto: INQUAM

Declarație surprinzătoare a președintelui PSD! Marcel Ciolacu a anunțat că nu îi este frică de nimic, dar, dacă se va deschide un dosar penal pe numele său, își va da demisia de la conducerea PSD. În același timp, nu exclude că este posibil să se „inventeze” ceva în cazul său. Liderul PSD a criticat, în contextul eventualei demisii din fruntea partidului, reacția actualului premier liberal Florin Cîțu, după scandalurile în care este implicat în urma evenimentelor din SUA din anii 2000. În plus, Marcel Ciolacu a precizat că PSD este pregătit să preia guvernarea și că este nevoie de alegeri anticipate. 

Legat de intrarea la guvernare în cazul alegerilor anticipate, Marcel Ciolacu a declarat că „nu am spus că nu suntem pregătiți. Cum spune dl Iohannis, in acest moment, Parlamentul României nu mai reflectă dorințele românilor și trebuie alegeri anticipate. In acest moment nu mai reflecta Parlamentul României voința românilor”.

Întrebat daca îi este frică de ceva și dacă se va deschide un dosar penal pe numele sau, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, la un post TV, că se va retrage de la președinția PSD.

„Nu mi-e frică de nimic. E o vorbă: să nu-ți fie frică de ceea ce ai făcut, și de ce se va inventa despre tine. Voi face pasul înapoi, sunt si alti colegi care pot prelua conducerea PSD. Pentru mine contează mai mult PSD. Nu voi face o astfel de greseala. Am spus ca, daca voi pierde alegerile parlamentare, îmi voi da demisia. Daca mi se va face un dosar penal , în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. Eu nu pot sa mut aceasta lupta, incorectă, sa o transfer pe partid. Asa ar trebui să facă orice lider. Asa ar trebui și dl Cîțu. E un blestem pentru liberali, a mai declarat Ciolacu. 

„Sunt pregătit să fac pasul înapoi dacă se vor face nedreptăți asupra mea. E un principiu peste care nu poți să treci. Îmi amintesc de spectacolul grotesc cu Liviu Dragnea la DNA. Dacă asta e România normală, cu premier penal, cu guvern nefuncțional, cu o Românie Educată...”, a adăugat Marcel Ciolacu.