MENIU

Marcel Ciolacu: Nu mi-e frică de Dragnea în libertate. Ce spune despre revenirea fostului lider al PSD în partid

Liviu Dragnea

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că se bucură pentru eliberarea lui Liviu Dragnea. Despre o eventuală revenire a fostului lider în partid, actualul președinte a precizat însă că statutul PSD nu mai permite acest lucru. 

Ciolacu a spus că nu a comunicat deloc cu fostul lider al PSD și, întrebat dacă îi este frică de Dragnea în libertate, a răspuns că nu. 

”Eu bucur că s-a luat o decizie corectă și că a fost eliberat. 
În statulul partidului e prevăzut că, în momentul în care ești condamnat, automat nu mai ești membru de partid. Conform statulului, nu mai poate reveni în partid. 
Cred că și Adrian Năstase a avut susținătorii lui, și eu am susținătorii mei. Suntem vremelnici în această poziție de lideri. Nu cred că Liviu Dragnea își dorește un scandal fals, mai ales cu acel vârf de lance, domnul Codrin Ștefănescu. Cred că nu-și dorește să astupe acum incompetența guvernului cu acest presupus scandal.

Nu cred că Liviu Dragnea e un om prost și dorește să devină un instrument a lui Klaus Iohannis””, a spus președintele social-democraților luni seară, la un post TV. 

Ciolacu a amintit că ”PSD a fost la un pas de disoluție în trecut” și că cea mai mare greșeală a PSD a fost când și-a dat jos propriul guvern. 
”Îmi asum trecutul, dar fiecare dintre noi trebuie să și învățăm din greșelile trecutului. Cea mai mare greșeală a PSD a fost când și-a dat jos propriul guvern și a fost dat jos Sorin Grindeanu din funcția de prim-ministru.
În acel moment, aceea a fost decizia partidului. Eu nu mai pot să iau astfel de decizii, am mărit atât de mult forul de decizie încât nu mai poți să impui o decizie. Discuțiile sunt cu totul altfel abordate acum. În primul rând s-a reclădit echipa și încrederea, care, la un moment dat, ne învrăjbisem unii împotriva altora, voturile împotriva lui Sorin, împotriva lui Tudose, împotriva mea. PSD este o echipă, putem comunica fără să mai fie repercusiuni asupra anumitor persoane”, a adăugat Ciolacu, potrivit g4media.