MENIU

Marcel Ciolacu îl atacă pe Florin Cîțu: Dacă ai o condamnare penală, nu mai ai voie să primești informații secrete. Cine îi transmite, încalcă legea

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, l-a criticat duminică seară pe premierul Florin Cîțu și a întrebat retoric „unde mai este legea în România și cum este ea aplicată”.

„Eu știu că și în statutul Partidului Social Democrat, și în statutul Partidului Național Liberal persoanele care au condamnări penale nu pot să acceadă la conducere și la funcții publice. (…) Ce facem cu Fără penali în funcții publice? Fără penali reabilitați în funcții publice, deci reabilităm, păi să iasă domnul Barna și cu domnul Cioloș, cei care au venit acum trei ani și ne-au spus cu `Fără penali în funcții publice`, să ne detalieze – e vorba de `Fără penali care nu sunt reabilitați, cei reabilitați au voie să fie în funcții publice`. Vorbim de Guvernul României, vorbim de primul-ministru al României, eu știu că la un moment dat domnul Liviu Dragnea n-a putut să ocupe funcția de prim-ministru pentru că avea o condamnare cu suspendare. Cum facem, împărțim legea noi, după bunul plac?”, a declarat liderul social-democraților, la o televiziune de știri.

Întrebat ce instituție ar trebui să decidă dacă Florin Cîțu mai poate ocupa funcția de premier, Marcel Ciolacu a răspuns: „Dacă ai o condamnare penală, nu mai ești îndreptățit să ai informații secrete, legea este clară. Nu mai ai voie. Dacă ai fost o dată condamnat penal, nu mai ai dreptul să primești informații (secrete), chiar dacă ești reabilitat sau nereabilitat. Cum conduce un prim-ministru fără informații secrete?”.

„Cine îi transmite aceste informații încalcă legea. Oricum nu zice nimeni nimic în România, dar ce, e guvernată România!? Se mai aplică legea în România!? Mai vedeți dumneavoastră să se aplice legea!?”, a mai spus președintele PSD.

Mai multe articole despre:
florin citu marcel ciolacu