MENIU

Marcel Ciolacu explică de ce nu votează PSD guvernul Ciucă: Va tăia din veniturile românilor, viața lor ar deveni și mai grea

Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a transmis că PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR al cărui program de guvernare prevede tăierea veniturilor.

Ciolacu a scris duminică, într-un mesaj pe Facebook, că în programul de guvernare nu există niciuna din măsurile ”urgente” pe care social-democrații i le-a solicitat premierului desemnat, Nicolae Ciucă. 

"PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat. Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a scris președintele PSD. 

Ciolacu a adăugat că luni le va propune colegilor social-democrați să decidă votul pentru noul cabinet "gândindu-se că viaţa românilor ar deveni şi mai grea".

"Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante”, a mai scris Ciolacu.