MENIU

Marcel Ciolacu, despre testarea anti-COVID din școli: „Au irosit luna de vacanță forțată fără să rezolve problema”

Marcel Ciolacu/cont oficial de Facebook

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, critică modul în care gestionează Coaliția de Dreapta problema pandemică din școli. Președintele PSD afirmă, într-o postare pe o rețea socială, că situația testării extinse și non-invazive din unitățile de învățământ nu a fost rezolvată în luna de vacanță pe care au avut-o copiii.

Marcel Ciolacu: „Au irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor. Mâine, copiii încep școala și problema rămâne! Le doresc elevilor care revin la ore în formatul clasic să se bucure pe deplin de redeschiderea școlilor! Ceilalți copii sunt, din păcate, condamnați în continuare de un guvern care ne tot minte, în loc să ia decizii cu un pic mai multă minte.”

Tot astăzi, Social-Democrații precizau într-un comunicat de presă „că decizia Guvernului de a permite prezenţa fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul şcolar a fost total compromis pentru această categorie de elevi”.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsaţi să vină la şcoală, aşa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoşului că nu poţi învăţa un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!", se mai arată în comunicatul PSD.

Mai multe articole despre:
Ciolacu guvern citu pandemie covid