MENIU

Marcel Ciolacu, despre pensii: „Nu se mai umblă la pensii în minus! Niciun om politic nu mai poate schimba regulile jocului”

Marcel Ciolacu, despre pensii: „Nu se mai umblă la pensii în minus! Niciun om politic nu mai poate schimba regulile jocului”

Premirul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seară, la un post TV, despre scandalul din jurul recalculării pensiilor.

"Îmi pare rău că s-a comentat atât de mult. Această lege a venit în urma negocierilor mele de a elimina acel 9,4 al reziștilor.

Am făcut to felul d emodificări, în funcție de cât lobby se făcea la nivelul Guvernului. Această lege a închis aceste inechități. Aceste anomalii trebuiau îndreptate. Este o lege sustenabilă pe termen lung.

Am înțeles că sunt 2.500 de cereri de recalculare, noi vorbim de 4,7 milioane de pensionari.

Sunt două categorii mari, vorbim de polițiști și militari, pe care i-au încadrat la pensii speciale. Viitorul este în funcție de contribuția fiecăruia.

Nu se mai pensionează nimeni la 40 de ani. Nu va scădea nici o pensie. Am insistat pe pensiile mici.

Nici un om politic nu mai poate schimba regulile jocului. Când se ajungea la putere, se schimba după interese, după bunul plac.

La 3,8 milioane de români au crescut pensiile. Dacă ai până în 3.000 de lei, ai suportul social.

Eu înțeleg că este an electoral, dar nu mai învrăjbiți oamenii. Am primit  mesaje că unii pensionari nu vor cheltui ce au primit în plus pentru că le e frică să nu li se ia banii înapoi. Nu se dă nici un ban înapoi. E o lege închisă, nu le mai ia nimeni banii înapoi.

Nu mai există recalculări, nu se mai umblă la pensii în minus.

Nu pot să vin să mint. la 1 ianuarie vor primi indexarea. regulile sunt foarte clare, banii sunt bugetați. E un acord făcut cu Comisia. Câștigăm, nu pierdem. Voi lua orice măsură este bună pentru oameni", a spus Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a dat marea veste: „Niciun pensionar cu pensia sub 3.000 de lei nu va mai plăti impozit. Proiectul a trecut în plen”

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu bani pensii recalculare