MENIU

Marcel Ciolacu, despre decizia Fitch: „După 3 ani, am reușit să stabilizăm lucrurile, după dezastrul făcut de niște gnomi guralivi de dreapta”

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu - președintele PSD spune că „investitorii se vor uita cu şi mai mare încredere la ţara noastră” după ce Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României.

„De la negativ la stabil! Agenția de rating Fitch a îmbunătățit perspectiva de țară a României și a reconfirmat ratingul.
Aceasta este diferența dintre actuala coaliție de guvernare și dezastrul făcut de niște gnomi guralivi de dreapta, aflați întâmplător în niște funcții publice. După 3 ani, am reușit să stabilizăm lucrurile și să revenim la o perspectivă stabilă pentru România.
Asta înseamnă că investitorii se vor uita cu și mai mare încredere la România, vom continua să ne dezvoltăm într-un ritm mai accelerat și vom putea crește mai mult salariile angajaților români.
Este un semnal bun din partea agențiilor de rating internaționale. Dar trebuie să rămânem modești și cumpătați și să continuăm să luăm măsuri pentru oameni și economie”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
 
Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Finanţelor.

Fitch a îmbunătățit ratingul de țară al României la „stabil” - Anunțul făcut de ministrul Adrian Câciu