MENIU

Marcel Ciolacu, despre angajarea nepoatei la ICR, fără concurs: Este o artistă. Mă bucur că și-a găsit locul

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD

Marcel Ciolacu spune că nepoata sa, Andreea, este o artistă și își merită postul de la Institutul Cultural Roman (ICR) și susține că nu a avut nicio intervenție în acest sens. Liderul interimar al PSD a respins miercuri acuzațiile potrivit cărora ar fi intervenit pentru angajarea acesteia, fără concurs.

 

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nepoata sa Andreea este o artistă, iar Institutul Cultural Român, unde a fost angajată, este tocmai potrivit stilului şi felului ei de a fi.

„Andreea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia - Artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”, a răspuns Ciolacu, miercuri, la un post TV, după ce a fost întrebat dacă este adevărat că nepoata sa a fost angajată la Institutul Cultural Român „cu pile”.

Nepoata liderului PSD ar fi fost angajată la Institutul Cultural Român în aprilie 2020, fără  concurs, potrivit Radio Europa Liberă. Andreea Ciolacu ar fi fost angajată inițial drept consilier al șefului instituției, Mirel Taloș, un apropiat al lui Călin Popescu-Tăriceanu, susține aceeași publicație.

Marcel Ciolacu neagă că l-ar cunoaște pe preşedintele interimar al ICR, Mirel Taloş, și că ar fi făcut un aranjament cu președintele ALDE.

„Am făcut alianţă cu domnul Tăriceanu să îmi angajez nepoata, care a terminat Regia - artă fotografică şi care are nenumărate premii câştigate în străinătate, nu în România?! (...) Nu îl cunosc pe domnul Taloş Mirel, vicepreşedintele ICR, şi mă bucur că Andreea şi-a găsit locul în acel mediu... Aş vrea să faceţi diferenţa între un copil bun şi profesionist şi alte denumiri”, a mai spus Marcel Ciolacu.