MENIU

Marcel Ciolacu: Ar fi de bun simț ca domnul Orban să-și dea demisia. Nu te joci cu viețile oamenilor!

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să demisioneze de săptămâna viitoare pentru felul în care Guvernul a gestionat situația din România în timpul epidemiei de coronavirus. Președintele interimar al PSD  susține că premierul mai este vinovat și pentru vidul legislativ de trei zile la trecerea din starea de urgență în cea de alertă.

 

„Nu Parlamentul votează starea de alertă. Starea de alertă o decretează, o anunţă guvernul în ordonanţă de urgenţă sau cum o să procedeze. (...) Rămâne un vid legislativ de trei zile. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă, ca să nu emită din nou o stare de urgenţă preşedintele pentru pentru aceste trei zile. (...) Cred că un apel din partea tuturor forţelor politice, tuturor oamenilor responsabili, mai ales în primul rând a domnului ministru Arafat, care este respectat şi este un om credibil - eu cred că românii vor respecta acest lucru. Iar luni, de bun-simţ ar fi ca domnul Orban să-şi dea demisia. Este nepermis aşa ceva, să ai o asemenea scăpare la un asemenea nivel. (...)

Este de bun-simţ ca domnul Orban să-şi dea demisia. (...) Nu se poate! Nu putem, sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcţionează; se iau întârziat, dar nu când te joci cu vieţile oamenilor să laşi un vid legislativ de trei zile şi nimeni să nu-şi dea demisia sau nimeni să nu fie responsabil", a declarat  Marcel Ciolacu, miercuri seară, la un post tv.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern pentru măsurile di nstarea de alertă în timpul epidemiei de coronavirus, a fost modificat și apoi adoptat de deputați, urmând să ajungă pe masa președintelui pentru promulgare.