MENIU

Marcel Ciolacu, anunț decisiv pentru viitorul guvern - Va rămâne sau nu UDMR în coaliție

Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că UDMR nu o să fie scos de la guvernare, dar a precizat că guvernul pe care-l va conduce va avea mai puține ministere. Deciziile finale urmează să fie luate miercuri în ședința cu ceilați lideri ai coaliției - Kelemen Hunor și Nicolae Ciucă. 

Întrebat dacă UDMR nu se va mai regăsi alături de PSD și PNL la guvernare în viitorul Cabinet, Marcel Ciolacu a respins această variantă.

„Nu am avut intentia sa fie scos vreun partid politic, singura decizie a fost sa fie un guvern mai suplu”, a declarat Marcel Ciolacu, în conferința de presă susținută după ședința Biroului Politic Național al PSD.

Am prezentat foarte clar mandatul avut de la colegii mei, respectiv structura guvernamentală să fie mai eficientă și mai suplă. Nu am avut discuții să scoatem un partid din coaliție. Sunt ferm convins că zilele următoare o să fie o întâlnire a celor trei președinți și vom finaliza aceste discuții.

Nu am luat o decizie cu privire la comasări, însă decizie e ca următorul guvern să aibă mai puține ministere

Întrebat și de comasarea posibilă a ministerelor Sportului, ce revine UDMR, șși condus acum de Eduard Novak, cu ministerul Familiei și Tineretului, condus de Gabriela Firea, Marcel Ciolacu a evitat un răspuns clar.

„Concluzia e ca viitorul guvern va avea mai putin ministere”, a sus Marcel Ciolacu.

„Mâine, eu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor vom incepe intr-un termen foarte scurt sa finalizam discutiile”, a mai adăugat președintele PSD - Marcel Ciolacu.

„După ce vom defini programul de guvernare și lista de miniștri vom veni cu prioritățile pe care le avem”, a mai anunțat Ciolacu referitor la discuțiile cu președintele PNL - Nicolae Ciucă, actualul premier.