MENIU

Marcel Ciolacu a anunțat deja premierul PSD al viitorului guvern de după alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, 15 octombrie 2020 Foto: Inquam Photos/George Calin

Marcel Ciolacu a anunțat noi nume din PSD în legătură cu cel care va conduce următorul Guvern, format după alegerile parlamentare.

 

Marcel Ciolacu a declarat duminică seară că Alexandru Rafila este o posibilă propunere de premier, alături de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu.

„Vom decide în conducerea partidului care este propunerea noastră de premier și vom merge la consultări cu președintele Iohannis, pentru că suntem partidul care a câștigat alegerile. (...)

Sunt vreo patru propuneri până acum. O să hotărăsc împreună cu colegii mei, cum este corect, aşa şi scrie la Statutul partidului.

I-am enumerat şi pe Sorin Grindeanu, şi pe domnul Vasile Dîncu, şi pe Mihai Tudose şi mai nou e domnul Alexandru Rafila”, a declarat Ciolacu, duminică seară, la o televiziune de știri.

În prima declarație după închiderea urnelor din țară, Marcel Ciolacu a mai spus că PSD este pe primul loc, potrivit exit poll-urilor, ceea ce arată că românii au dat un vot împotriva Guvernului PNL.

„Faptul că PSD este pe primul loc înseamnă un vot împotriva actualului Guvern care şi-a bătut joc în perioada pandemiei şi cred că românii au transmis un semnal foarte clar că România trebuie să aibă un Guvern cu specialişti capabili să gestioneze criza sanitară şi cu specialişti care să gestioneze situaţia economică”, a explicat Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, primele declarații după închiderea urnelor din țară la alegerile parlamentare 2020