MENIU

Marcel Boloș: „Cererea de plată numărul II din PNRR nu este blocată”

Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat, vineri, că nu este blocată cererea de plată numărul II din PNRR. „Suntem în punctul în care evaluarea documentației transmise spre validare urmează parcursul procedural firesc”, a anunțat ministrul de resort.

„Cererea de plată numărul II din PNRR nu este blocată. Suntem în punctul în care evaluarea documentației transmise spre validare urmează parcursul procedural firesc.

Este o procedură de lucru normală, ce include analizarea a peste 3.000 de documente, pentru că în joc sunt interesele strategice ale României și, implicit, ale fiecărui cetățean.

Vom continua să oferim sprijin celor responsabili în implementarea proiectelor, în vederea îndeplinirii calendarului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență.

România este printre primele care au depus deja două cereri de plată, în condițiile în care PNRR are o construcție complexă, cu peste 500 de jaloane și ținte, iar sistemul instituțional de gestionare a reformelor și investițiilor gândit la momentul elaborării planului implică 16 instituții ale Guvernul României care nu aveau în responsabilitate activitatea de gestionare a fondurilor europene", a spus Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Mai multe detalii aici: https://bit.ly/411I6Rb

Mai multe articole despre:
bolos pnrr bani jaloane