MENIU

Trei luni de la tragedia din Colectiv! Zeci de persoane au comemorat victimele cu lacrimi și regrete

Câteva zeci de persoane au aprins lumânări şi au depus flori în faţa Colectiv, sâmbătă, la trei luni de la incendiul izbucnit în acest club, în urma căruia au murit 63 de persoane.

UPDATE 15.30: Rude ale victimelor şi prieteni ai acestora, tineri care au supravieţuit incendiului şi alte persoane care nu pot uita tragedia din 30 noiembrie 2015, din Colectiv, s-au adunat, sâmbătă, începând cu ora 14.00, în faţa acestui club din Bucureşti, scrie Mediafax.

În memoria victimelor incendiului a fost oficiată o slujbă de către un sobor de preoţi, mulţi dintre cei prezenţi la manifestare izbucnind în lacrimi. Printre persoanele care au mers sâmbătă, la Colectiv, s-a numărat şi mama unei victime, care a spus copleşită de durere că "i-a fost furată viaţa".

În faţa clubului Colectiv au fost depuse buchete şi coroane de flori, au fost aprinse lumânări, s-au spus rugăciuni şi au fost lăsate pancarte cu mesaje pentru victime. "O să ne lipsiţi, oameni frumoşi!" este unul dintre aceste mesaje, lăsate în faţa Colectiv, în amintirea celor dispăruţ.

Evenimentul “3 luni de la tragedia din Colectiv” a fost creat pe rețeaua de socializare Facebook după incendiul din clubul Colectiv în care 63 de tineri și-au pierdut viața.

Nu mai puțini de 14.000 de persoane au aunțat că vor participa la acest marș, alte 24.000 sunt interesate, în timp ce 53.000 de internauți au fost invitați.

Evenimentul care ar urma să aibe loc în această seară este o sinteză a ultimelor luni în ceea e privește măsurile luate de autorități, dar și schimbările care au avut loc în politica românească după tragedia din Colectiv.

“La 3 luni de la tragedie ne întâlnim să vedem ce anume s-a schimbat în aceste 3 luni care au trecut. Ce modificări legislative, precum și norme de implementare a legii s-au întâmplat în ultimele 3 luni? Cât de raționale și sustenabile sunt? Ce detalii noi avem de la procurorii care investighează cazul? Ce tool-uri și unelte noi avem acum, comparativ cu acum 3 luni, astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple? Corupția omoară oameni – Indiferența te face complice”, au scris gazdele.

Cu toate acestea, este posibil ca marșul să nu mai aibă loc, în condițiile în care evenimentul pare că nu mai este activ. Mai exact, ultimul post a fost distribuit pe pagina evenimentului în data de 30 decembrie.

Mai multe articole despre:
Facebook colectiv protest colectiv mars colectiv