MENIU

MApN, SRI şi MAI continuă căutarea unor posibile fragmente de dronă la graniţa cu Ucraina

MApN, SRI şi MAI continuă căutarea unor posibile fragmente de dronă la graniţa cu Ucraina

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat, vineri, că cercetările în regiunile din apropierea porturilor ucrainene continuă pe teritoriul național, cu scopul de a identifica posibilele fragmente de drone căzute.

Investigaţiile echipelor mixte, formate din specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI, continuă în proximitatea localităţii Plauru, judeţul Tulcea, în posibilele zone de incidenţă rămase de cercetat.

Ministerul român arată că în ultimele 24 de ore au fost primite indicii cu privire la două posibile noi zone de incidenţă, aflate pe malul românesc al Dunării, în proximitatea localităţii Periprava.

MApN susţine că în aceste locuri vor avea loc cercetări conform procedurilor, în perioada imediat următoare.

MApN acuză un FAKE NEWS privind doborâtea unor drone rusești care ar fi vizat teritoriul României

Reprezentanţii ministerului arată că au fost şi indicii care nu s-au confirmat, cum ar fi în zona Niculiţel, despre care au existat referiri în spaţiul public în ceea ce priveşte posibile căderi de fragmente de drone. Cercetările efectuate în această zonă nu au indicat fragmente căzute.

Totodată, sursa citată precizează că toate locurile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură.

"Forţele şi mijloacele sunt angajate în cercetări pe o arie extinsă, din proximitatea infrastructurii ucrainene din porturile vizate de atacurile masive din ultimele zile, astfel încât să fie acoperite toate zonele în care ar exista posibilitatea căderii unor fragmente de drone", subliniază MApN.

În cursul zilei de joi au fost găsite resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2 în proximitatea localităţii Plauru din judeţul Tulcea.

Ministerul Apărării Naţionale reiterează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

De asemenea, MApN condamnă atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional.

Ajutor de la vecini: Preşedinţia ungară a Consiliului UE va pune aderarea deplină a României la Schengen pe agenda din această toamnă