MENIU

Mandatul de parlamentar al lui Dan Tudorache, la un pas să fie blocat

Dan Tudorache

Mandatul de parlamentar al lui Dan Tudorache este la un pas de a fi blocat, asta pentru că fostul primar al sectorului 1 este urmărit penal pentru corupție. Tudorache si-a preluat mandatul, însă ar putea fi blocat chiar de căre colegii din PSD care au promis că nu mai vor penali în Parlament, transmite Realitatea Plus. 

Fostul primar al Sectorului 1 este într-o situație dificilă, fiind cercetat pentru spălare de bani și complicitate la trafic de influență. 

În forurile de conducere ale PSD au fost date toate asigurările că acesta nu va ajunge în viitorul legislativ. Social-democrații au spus că nu vor să își asocieze imaginea cu astfel de cazuri. 
Sâmbătă însă, Tudorache și-a depus toate actele, și-a luat legitimația și a preluat mandatul primit de la Biroul Electoral Central. 

Fostul edil trebuie să mai treacă de comisia de validare a mandatelor. Aceasta ar urma să fie formată luni, în primul Plen al Parlamentului. Atunci, vor fi aleși 30 de parlamentari, astfel încât să fie respectată ponderea de la alegeri. Aceștia vor decide dacă Tudorache va face sau nu parte din viitorul legislativ. 

Reamintim că Dan Tudorache a scăpat de arestul preventiv după ce a achitat o cauțiune de un milion de euro, sub formă de garanții imobiliare. 

Citește și: ”Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, cercetat sub control judiciar pentru spălare de bani și complicitate la trafic de influență”

 

Mai multe articole despre:
dan tudorache mandat blocat parlamentar coruptie