MENIU

Mâncarea libaneză după care toți gurmanzii sunt înnebuniți. Makluba cu pui, rețetă rapidă, gustoasă și foarte hrănitoare

Mâncarea libaneză după care toți gurmanzii sunt înnebuniți. Makluba cu pui, o mâncare orientală foarte gustoasă. Este un preparat foarte complex şi hrănitor, fiind constituit dintr-un amestec de ingrediente care dau o savoare extrem de plăcută. Se prepară foarte simplu, iar gistul este desăvârșit, iar preparatul foarte hrănitor.

Această mâncare face parte din bucătăria arăbească și, mai nou, este adoptată și de celelalte bucătării. Orice gospodină, fie ea și una nepricepută, dacă va degusta acest preparat, cu siguranță își va dori să-l încerce și acasă. Se prepară destul de simplu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Iată care este rețeta.

Salata libaneză de care nu te mai saturi. Rețeta după care toți românii sunt înnebuniți

Makluba cu pui, o mâncare orientală

Ingrediente:

  • 1 pui, tăiat în bucăți;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 2 cești de orez basmati;
  • 4 cești de apă;
  • 2 cartofi;
  • 1 vânăta mare rondele sau o conopidă;
  • puțin ulei;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Se spală orezul și se pune la înmuiat în apă fiartă. Se poate folosi atât conopidă, cât și vânătă sau chiar ambele. Dacă alegeți să puneți vânătă, aceasta trebuie tăiată rondele, nu foarte subțiri, și lăsată la scurs, după ce ați presărat sare peste ea.

Cum să prepari acasă lipie libaneză. Ideala pentru cine nu vrea sa consume pâine cu miez

În timp ce orezul stă la înmuiat, iar vânăta la scurs, se călește ceapa în ulei, într-o cratiță antiaderentă. Când ceapa este puțin călită împreună cu ardeiul gras, se adaugă puiul și se călește, apoi se pune capacul pentru a-l înăbuși până când acesta este preparat. Dacă este nevoie, se adaugă și puțină apă, pentru ca acesta să fie bine făcut. Dacă puneți apă, lăsați să scadă de tot apa înainte de a opri focul.

Cât timp puiul stă la înăbușit, începeți să prăjiți bucățile de vânătă sau conopidă. Prăjiți-le în ulei, pe ambele părți, iar când sunt gata, așezați-le pe un șervet de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Așezați în cratițâ peste pui rondelele de cartofi crude, apoi bucățile de vinete sau conopidă prăjite, iar peste acestea puneți orezul înmuiat și strecurat. Adăugați sare și piper și cele 4 cești cu apă. Nu amestecați, ci puneți capacul și lăsați la foc foarte mic, până când orezul este fiert. Când este gata, răsturrnați cratița încet, pe un platou, astfel încât orezul va forma stratul de jos, la mijloc va fi cartoful, vânăta și/sau conopida și deasupra bucățile de pui.

Opțional, se asezonează cu pătrunjel verde tocat și poate fi consumat fie cu murături, salată sau iaurt.

Sursa: Almanah Online