MENIU

Managerul unui mare spital a vorbit despre bacteria care a îngrozit Japonia, pentru că distruge carnea de pe oase. Am avut și în România

Sindromul şocului toxic streptococica stârnit îngrijorare în Japonia

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen care a îngrozit Japonia, a fost prezent și în România, a afirmat managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală. Acesta a relatat că un pacient tânăr a fost tratat de medicii români și s-a vindecat.

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat în ultima perioadă în Japonia, nu reprezintă ameninţare în România, a afirmat managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală, Simin Aysel Florescu, informează News.ro.

"Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate. (...)

Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Din fericire, a precizat medicul, frecvenţa acestei boli este sporadică în România.

O boală care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândește îngrijorător, Ce simptome o dau de gol?

Mai multe articole despre:
bacterie manca carne japonia contaminare pericol