MENIU

Managerul spitalului care a luat foc în Ploiești: "Nu avem autorizație de incendiu" / Ministrul Sănătății: "Secția în care a fost incendiul avea autorizație ISU și era renovată"

Incendiu la spital

O nouă tragedie lovește România. Un incendiu la un spital COVID din Ploiești a mai ucis două persoane. Autoritățile continuă bâlbele în acest timp. Managerul spitalului din Ploiești anunță că unitatea medicală nu avea autorizație ISU în timp ce ministrul susține contrariul.

”Nu aveam autorizație de incendiu, aveam dosarul depus și eram în curs de obținere (...) Nu s-au găsit nereguli la ultimele controale (...) Așteptăm autorizația de incendiu de aproximativ 2 luni pentru că s-au efectuat modificări la instalația de oxigen, dar autorizația la incendiu nu te ferește de incendiu, îți spune doar că în acel moment ești în regulă. Un incendiu poate izbucni oricând din cauza suprasolicitării pe care o avem în spitale", a declarat în presă Alin Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Cseke Attila, s-a grăbit să declare că spitalul era autorizat, cu toate că și el susținea că nu e sigur de infomația pe care o deține: "Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată. Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat", a declarat ministrul la o televiziune de știri.

Mai multe articole despre:
ministrul sanatatii spital ploiesti incendiu