MENIU

"Legile Puterii" | Managerul Maternității din Timișoara: Autoritățile au o atitudine criminală, este exact ca pe vremea lui CEAUȘESCU

Incubatoare acoperite cu pături la maternitatea Bega

Medicul Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara, a lansat acuzații dure la adresa autorităților locale, în special a Primăriei conduse de Dominic Fritz, pentru faptul că întregul oraș a rămas fără termoficare. În direct la "Legile Puterii", medicul a calificat drept "criminală" atitudinea sfidătoare a celor care nici măcar n-au avertizat instituții vulnerabile, precum spitalele, despre riscul de a rămâne fără încălzire prin sistem centralizat.

 

"Sunt foarte revoltat de faptul că nimeni, dar ABSOLUT NIMENI dintre cei care au putere de decizie și cunoșteau situația reală din Timișoara nu ne-au avertizat. E pur si simplu sfidător, este o atitudine criminală. Practic, în acest moment, la atâta incompetență nici nu mai așteptăm ajutor de la autorități", a declarat Marius Craina, în direct la "Legile Puterii".

Medicul a ținut să precizeze că dacă n-ar fi fost profesionalismul și dedicația cadrelor medicale, de la manageri si medici până la asistente, situația putea fi tragică.

"Mamelor le punem 2-3 pături, am cumpărat sacii de dormit, am apelat la soluția salvatoare să ducem noi-născuții în incubator, sigur că ne-a fost extrem de greu să le explicăm mamelor, este un moment atât de încărcat emoțional pentru ele. (...) Este o dramă, pentru că aceste femeie nu au niciun fel de vină, ele și-au făcut datoria să aducă pe lume o ființă."

NE-AM ÎNTORS ÎN TIMP, ESTE EXACT CA PE VREMEA LUI CEAUȘESCU

Managerul maternității timișorene a mai afirmat că-i este aproape imposibil să creadă că s-a ajuns la situații ca cele de pe vremea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu, când din rațiuni de așa-zisă economisire a resurselor se întrerupeau apa caldă, încălzirea și curentul electric.

"Am intrat în istoria neagră a maternității, în 2021 suntem în cartea Recordurillor. Bravo! Mare succes, stat eșuat! (...) Faptul că frigul le poate fi fatal pacienților ar trebui să-l știe si autoritățile și aici vorbim de toți bolnavii COVID din toate spitalele timișorene. Trebuie să insist și asupra lipsei apei calde, avem un singur grup sanitar cu boiler electric, pentru 20 de paciente, am ajuns ca pe vremea lui Ceaușescu, să stea femeile la coadă sa facă un duș. Le-aș propune celor care conduc orașul să trăiască și ei așa, să iasă din vilele lor și să vadă ce simt oamenii de rând", a afirmat medicul Marius Craina.