MENIU

Mama tinerei ucise de urs în Munții Bucegi a avut o presimțire: "Am sunat-o și am rugat-o: Diana. nu te duce!" Experiența neplăcută de care a avut parte fata în trecut

Mama tinerei ucise de urs în Munții Bucegi a avut o presimțire:

Este revoltă națională după tragedia din Munții Bucegi. Familia  Dianei este în continuare în șoc după ce a aflat că tânăra de 19 ani a fost sfâșiată și târâtă de ursul care pândea poteca circulată de oameni. În timp ce se afla în drumeție cu iubitul ei, fata a fost atacată de o ursoaică. Tânărul a încercat să gonească animalul în timp ce asculta sfaturile celor de la salvamont, la telefon. Președintele Klaus Iohannis a avut și prima reacție după moartea tinerei de 19 ani și mărturisește șocat că a fost personal în acea zonă în urmă cu câteva zile. În continuare, turiștii ignoră avertismentele și se expun pericolului de a surprinde urșii în fotografii. Vă avertizăm că urmează informații cu un puternic impact emoțional! 

Familia Dianei Maria este devastată de tragedie. Ca o ultimă presimțire, mama fetei o avertizase să aibă grijă la urși. Culmea, nu ar fi fost prima dată când fata era alergată de o astfel de fiară.

"Am sunat-o si am rugat-o: <<Diana, nu te duc! Eu i-am zis: <<Te rog, nu te du>>. I-am zis sa aiba grija si a zis ca nu. I-am zis ca daca te duci ai grija la ursi, la rape, la toate astea pentru ca sunt foarte periculoase", a povestit mama fetei.

Fata abia terminase liceul și locuia de ceva vreme la București, unde își găsise și un loc de muncă.

"Era cuminte, n-aveai treaba cu ea. O fata linsitita, educata", spune matusa fetei.

Ce a transmis ministrul Mediului după ce o tânără de 19 a fost sfâșiată de urs. Noile măsuri luate implică eutanasierea sau împușcarea animalelor

Diana Maria se afla în drumeție cu iubitul ei spre Cascada Caraiman din Bucegi. În timp ce se aflau pe potecă, un urs s-a năpustit asupra fetei și a prins-o de picior, apoi a târât-o până a căzut în râpa Jepii Mici. Animalul a coborât după ea. Iubitul Dianei este cel care a sunat la 112.

"S-a întâmplat un accident şi atât. Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei. E pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem... Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez", a declarat baiatul care o insotea.

Salvamontiștii ajunși la fața locului, l-au găsit pe tânărul care i-a alertat, în stare de șoc. Salvatorii au coborât în râpa de 120 de metri însă nu s-au putut apropia din cauza ursului care păzea cadavrul. Animalul a sărit inclusiv la salvatori să îi atace. Norocul acestora a fost că vânătorul care îi însoțea a împușcat imediat animalul.

Polițiștii au deschis două dosare penale, unul în care se cercetează decesul fetei, iar celălalt, uciderea animalului.

Situație alarmantă! S-au înmulțit atacurile urșilor. Iată HARTA cu zonele de risc

"Este evident ca viata primeaza viata omului dar, repet, nu va fi dat liber la impuscat ursi pe teritoriul Romaniei, fiecare cum si cand dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare", a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu.

"Avem prea multe incidente de genul. Nu se poate continua asa. Nu putem sa protejam animalele in detrimentul oamenilor", a aratat presedintele Iohannis. 

Ce facem dacă ne atacă un URS? A apărut chiar și sprayul care-i pune pe fugă

Ministrul Mediului a anunțat că ar trebui făcută o relocare, dat fiind faptul că numărul populației de urs s-a dublat în România, după 2020.

În ciuda atacurilor nemiloase ale urșilor, doi turiști inconștienți au vrut să hrănească un exemplar pe Transfăgărășan. La un moment dat fiara sălbatică a sărit să-i atace. Animalul a fost gonit de claxoanele celorlalți șoferi.

Mai multe articole despre:
urs tanara ucisa urs tanara ucisa muntii bucegi