MENIU

Mama Luizei Melencu, după prelevarea probei ADN: "Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu"

Monica Melencu, mama Luizei
Mama Luizei

Mama Luizei a făcut acuzații grave la adresa procurorilor DIICOT după prelevarea probelor ADN. Deși era dispusă să ofere probe biologice pentru ancheta criminaliștilor, atitudinea celor de la DIICOT a făcut-o pe Monica Melencu să cedeze nervos.

Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a declarat luni, la ieşirea de la Institutul Naţional de Criminalistică, aflat în sediul IGPR, că a fost "forţată" şi "umilită" de un comisar de poliţie atunci când i s-au prelevat probe biologice în vederea unei noi expertize ADN.

"Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu. M-am răzgândit, nu am vrut să dau acest test. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce este vorba. Comisarul a luat foc şi, pur şi simplu, m-a ameninţat", a spus Monica Melencu, la ieşirea din sediul IGPR.

Avocatul acesteia, Tonel Pop, a adăugat că, în momentul în care şeful laboratorului a început să-i explice mamei Luizei despre cum va decurge procedura de recoltare, a intervenit un comisar de poliţie, care l-a ameninţat pe şeful laboratorului să înceteze.

"Dânsa a venit să respecte hotărârea judecătorească. Şeful laboratorului de criminalistică a început să-i explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să îi facă. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte, atunci comisarul Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta şi nu l-a mai lăsat pe şeful laboratorului, i-a interzis să mai dea o explicaţie. Proba a fost prelevată. (...) Nu l-a lăsat pe şeful laboratorului să explice, l-a ameninţat. Domnul comisar Ciobanu, şeful Secţiei 4, a intervenit într-un mod brutal, agresiv verbal şi l-a ameninţat", a susţinut avocatul.

Știrea inițială

Mama Luizei a acceptat, în cele din urmă, să ofere probe biologice în ancheta procurorilor DIICOT. După un scandal-monstru, femeia va veni în Capitală luni dimineață.

Decizia a fost luată imediat după externarea sa din spitalul de la Craiova. Probele îi ajută pe anchetatori în refacerea peste hotare a expertizei ADN în cazul rămăşiţelor găsite în liziera de lângă Caracal.

Probele biologice sunt necesare pentru a se stabili, într-o expertiză specială, în Statele Unite, dacă rămășițele umane găsite lângă Caracal sunt ale Luizei, așa cum a declarat Gheorghe Dincă.

Prelevarea probelor se va face la Institutul Naţional de Criminalistică.

Oamenii legii s-au pus de acord cu mama Luizei Melencu ca femeia să fie adusă cu o maşină a poliţiei din Craiova. La procedură va asista şi un specialist care îi va oferi consiliere, au precizat surse judiciare pentru Realitatea TV.

Inițial, Monica Melencu a refuzat recoltarea și i s-a făcut rău când oamenii legii au venit să o ridice de acasă. Şi bunicul Luizei a fost afectat când a văzut forţele de ordine în curtea lui.

Bărbatul mai rămâne internat în spital.

Mai multe articole despre:
teste ADN probe ADN Mama Luizei Melencu