MENIU

Mama a pus tarhon în mâncare. A chemat întreaga familie la masă. Nu vor uita prea curând acea cină

Mama a pus tarhon în mâncare. S-au aşezat la masă şi au început să mănânce. Ce a urmat, ireal

Tarhonul este o plantă perenă, cunoscută şi sub numele de "iarba dragonului" (Herba Dracunculi). În gastronomia franceză, tarhonul este adesea utilizat. Planta aromatică se foloseşte la preparatele din carne de pui, peşte, lasagna, precum şi la felurile de mâncare pe bază de ou.

Tarhonul este un condiment folosit pentru a aromatiza mâncărurile pe bază de pui, peşte, fructe de mare, legume (ciuperci, ceapă, cartofi, praz, conopidă, roşii, morcovi, sparanghel , broccoli, fasole), brânză, orez şi în diverse sosuri. Sosul Bearnaise are la bază această plantă aromatică. De asemenea, se obişnuieşte să se aromatizeze oţetul sau uleiul punând în el o crenguţă de tarhon. Tarhonul este pus în brânzeturi, iaurturi, în smântână şi diverse sosuri. De exemplu, tarhonul poate fi pus în maioneză pentru a pregăti oule umplute cu maioneză şi somon. Alte sosuri în care se pune tarhon, pe lângă Bearnaise, sunt sosul tartar sau sosul hollandaise .

Planta poate fi pusă în mâncare atât sub formă proaspătă, verde, cât şi sub formă uscată. Din cauza aromei sale destul de puternice, care tinde să domine alte arome, această plantă aromatică trebuie folosită cu măsură. Frunzele proaspete de tarhon au o aromă mai puternică decât tarhonul în stare uscată.

Aroma persistentă a tarhonului face ca acest condiment să fie adăugat în mâncare la finalul preparării acesteia. Se folosesc frunzele verzi pentru aromatizare şi crenguţele înfrunzite pentru decorarea preparatelor.

Mai multe articole despre:
tarhon condiment