MENIU

Maia Morgenstern: Vom susţine un spectacol pentru salvarea Teatrului Evreiesc, nu un protest

<p>Maia Morgenstern</p>

Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, a declarat pentru MEDIAFAX că actorii teatrului vor susţine luni seară, în faţa instituţiei, un spectacol cu scopul de a informa opinia publică internaţională faţă de starea în care se află clădirea, însă evenimentul nu va fi unul de protest.

Întrebată dacă spectacolul care va avea loc luni, de la ora 18.00, în faţa Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală este o formă de protest, Maia Morgenstern a precizat că "este un spectacol de teatru, este un spectacol de salvare a Teatrului Evreiesc, este un spectacol menit să sensibilizeze".

Directorul Teatrului Evreiesc de Stat a menţionat că municipalitatea va fi alături de echipa teatrului în această acţiune. "Avem municipalitatea alături de noi, i-am invitat cu emoţie, cu demnitate. O să fie alături de noi", a declarat actriţa pentru MEDIAFAX.

"Acest spectacol se vrea a informa opinia publică internaţională în legătură cu starea în care se află clădirea Teatrului Evreiesc de Stat, clădire monument istoric", a mai spus Maia Morgenstern.

De asemenea, Maia Morgenstern a precizat că autorităţile au promis reprezentanţilor Teatrului Evreiesc de Stat că îi vor ajuta să refacă imobilul, în condiţiile în care 30% din acoperişul instituţiei culturale a fost distrus din cauza viscolului.

"Avem foarte multe promisiuni. Aşteptăm momentul în care aceste promisiuni se vor concretiza, conform procedurilor, conform paşilor ce urmează a fi făcuţi. (...) Până atunci, noi am contactat Inspectoratul de Stat pentru Construcţii şi vom fi în posesia unui document emis de un expert în ceea ce priveşte monumetele istorice, un expert agreat de Ministerul Culturii, în care se va formula un punct de vedere avizat, nu al unuia şi al altuia, în legătură cu starea clădirii", a mai spus directorul Teatrului Evreiesc de Stat.

Totodată, Maia Morgenstern a precizat că Primaria Capitalei încearcă să le ofere spirjin reprezentanţilor teatrului.

"Există preocuparea Primăriei, în persoana primarului general al Capitalei. Am fost îndrumaţi către spaţii, unde putem adapta anumite spectacole, dar nu toate", a completat Maia Morgenstern.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că împreună cu conducerea Teatrului de Comedie a fost pusă la dispoziţia actorilor Teatrului Evreiesc, în urmă cu zece zile, o sală de spectacole care aparţine Teatrului de Comedie. Sala aflată pe strada Sf. Vineri nr. 11 va fi la dispoziţia actorilor Teatrului Evreiesc până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.