MENIU

MAI: Se acționează pentru transportul celor 130 de persoane adăpostite în benzinăriile de pe A2

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat sâmbătă că, în prezent, se acționează pentru transportul în siguranță al celor aproximativ 130 de persoane care în cursul zilei de vineri au fost adăpostite, în special în benzinării, după ce din cauza viscolului pe autostrada A2 nu s-a mai putut circula, notează Agerpres.

"Se va crea un convoi cu antemergător format din utilaje de deszăpezire astfel ca persoanele preluate să fie conduse până la km 63, în zona Lehliu Gară, de unde își pot continua deplasarea fără probleme", a precizat Dajbog, într-o declarație de presă.

Ea a menționat și că în 128 de localități este întreruptă alimentarea cu energie electrică, fiind afectați aproximativ 49.000 de consumatori, dar deja se acționează pentru remedierea situației.

"Numărul de localități rămase fără curent este în scădere față de situația înregistrată ieri-seară, pentru că au fost efectuate intervenții de remediere și pe parcursul nopții", a arătat Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a afirmat că, în prezent, în teren acționează peste 7.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 4.000 de mijloace tehnice, iar în caz de necesitate aceste forțe pot fi suplimentate cu peste 8.800 de efective.

"În cazul în care condițiile meteorologice vor permite, astăzi vor fi reluate misiunile aero-medicale cu aeronavele Inspectoratului General de Aviație, inclusiv cele SMURD", a mai informat Dajbog.

De asemenea, ea a indicat că la solicitarea ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, a fost realizat un plan de acțiune și pentru perioada imediat următoare când vor fi înregistrate temperaturi foarte scăzute.

Mai multe articole despre:
Autostrada Soarelui benzinării A2