MENIU

Mai mulți studenți au fost prinși că dădeau șpagă unui profesor ca să promoveze examenele. Procurorii au făcut peste 20 de percheziţii ca să-i prindă

Mai mulți studenți au fost prinși că dădeau șpagă unui profesor ca să promoveze examenele

Anchetatorii din Brașov au efectuat 20 de percheziții în zece județe și în București într-un dosar referitor la infracțiuni de corupție legate de favorizarea unor examene universitare sau de licență.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 judeţe şi Structura Centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară/vehicule/corporale, la adrese de pe raza municipiului Bucureşti şi a zece judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.

"În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 - 2024, mai mulţi studenţi ai unităţii de învăţământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani şi bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă", arată procurorii.

O studentă din București își dă în judecată părinții ca să îi dea bani pentru întreținerea la facultate. Tânăra acuză „o profundă traumă la nivel emoțional şi psihic”

Au fost puse în executare mandate de aducere emise faţă de 15 persoane, dintre care opt agenţi de poliţie şi un subofiţer jandarm, pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Structura centrală, precum şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov. 

Dezvăluiri explozive făcute de Adrian Severin: George Maior era ambasador al statului paralel român în SUA

Mai multe articole despre:
procurori spaga profestor studenti dga anticoruptie