MENIU

Mai multe trenuri cu vagoane de dormit și cușetă pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași

CFR Călători

CFR Călători a anunțat că va suplimenta numărul de vagoane pentru trenurile spre și dinspre Iași în perioada pelerinajului de Sfânta Parascheva, al cărei hram este prăznuit la 14 octombrie. Suplimentarea va avea loc timp de opt zile, potrivit realitateadeconstanta.net.

 

CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport în perioada 7/8 - 15/16 octombrie 2020, pentru pasagerii care doresc să călătorească spre/dinspre Iaşi cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva.

Trenurile care circulă pe următoarele rute: Timişoara - Cluj Napoca - Iaşi şi retur; Bucureşti - Bacău - Paşcani - Iaşi şi retur; Bucureşti - Mărăşeşti - Vaslui - Iaşi şi retur; Constanţa -Iaşi şi retur vor avea în compunere vagoane de dormit şi/sau cuşetă, potrivit CFR Călători.

De asemenea, se vor suplimenta cu vagoane, trenurile care asigură legătura feroviară între principalele oraşe ale ţării şi municipiul Iaşi.

„Pentru a evita aglomeraţia, rugăm călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, rugăm călătorii să nu urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt bilete", menționează CFR..

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor, staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, potrivit măsurilor anti-coronavirus pentru stoparea răspândirii epidemiei.

În acest an, pelerinajul de la Iași de Sfânta Parascheva, al cărei hram este prăznuit pe 14 octombrie, va începe mai devreme cu o săptămână, din cauza epidemiei de coronavirus. Racla cu sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași în data de 8 octombrie și va sta până pe 15 octombrie, spre închinare, iar credincioșii sunt chemați pe rând să se reculeagă, a transmis Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Credincioșii trebuie să poarte mască, să păstreze distanța, să-și dezinfecteze mâinile și să părăsească zona catedralei, după ce au trecut pe la moaște.

Procesiunea care strângea anual sute de mii de pelerini în capitala Moldovei a fost anulată. Racla cu sfintele moaște va fi scoasă pe străzile din toate cartierele orașului Iași, pe străzile principale.