MENIU

MAI le-a cerut POMPIERILOR să îi verifice pe românii carantinați acasă! Unii polițiști refuză să facă acest lucru. Cosmin Andreică explică situația

Cosmin Andreica FOTO: Inquam Photos Octav Ganea

Sindicatul Europol atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că, în perioada următoare, MAI va pune pompierii să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii \"\"au analizat fișa postului și au constatat că nu au atribuții\"\" pentru asta. 

Intr-o intervenție pentru postul Tv Realitatea Plus, Cosmin Andreică, a declarat ca : ‘’îi este greu sa explice această decizie. Pot sa va spun doar ca o serie de polițiști au refuzat sa mai efectueze verificari. Acesta verificare pentru bolnavii de covid carantinati, nu intra în fisa postului polițiștilor.

Tocmai de aceea, într-un plan de măsuri, guvernul a decis ca acolo unde nu exista suficienți polițiști pentru a controla persoanele carantinate, acest lucru sa se facă de pompieri. Mai ales ca ei sunt militari si nu au incontrol, trebuie sa respecte deciziile superiorilor.

Mai mult, salarizarea pentru polițiști nu a fost aplicată nici astăzi, după mai bine de 2 ani. Oricum ar fi, aceste verificări efectuate de pompieri, au avut tot felul de formule. Adică pompieri au fost însoțiți de personal de la DSP sau de polițiști locali atunci când verifica pe cineva. Aceasta problema a fost ținută departe de presa pana acum, tocmai din cauza ca nu e este în fisa postului polițistului sa facă verificări pentru carantinati’’, a mai spus Cosmin Andreică