MENIU

MAI are nevoie de personal. Mii de posturi scoase la concurs

Ministerul Afacerilor Interne este în căutare de personal, astfel au fost scoase la concurs mai multe posturi. De asemenea, și pompierii fac recrutări din sursă externă. În plus, Armata Română are nevoie de militari, iar în această perioadă organizează o campanie de recrutare pentru soldați și a gradați profesioniști.

În Mehedinți sunt disponibile 18 posturi de agent de poliție, de ofițer, personal contractual și muncitor calificat. Pompierii din acest județ organizează concursuri pentru 23 de posturi de soldat profesionist, personal contractual și sub-ofițer administrativ.

MAI angajează polițiști și pompieri din sursă externă

Și în județul Buzău este nevoie de 25 de soldați, la trei structuri militare diferite. Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și să aibă minim 10 clase absolvite. Aceștia nu pot fi afiliați politic.

Procesul de recrutare și selecție se desfășoară după următorul calendar: înscrierea candidaților 5 august-13 septembrie, selecția candidaților 12 august-20 septembrie, efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare medicale 19-august-28 septembrie. Termenul final de întocmire a dosarelor de candidat fiind 18 octombrie 2024.

În prezent, cel mai mic venit net lunar al unui soldat profesionist la momentul angajării este de 4.399 de lei.