MENIU

Curtea Supremă atacă la CCR prima dintre legile PSD-ALDE care pun botniță justiției

<p>Legea Referendumului, la CCR</p>

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), cea mai înaltă instanță din România, vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la statutul magistraților, prima dintre legile inițiate și votate de parlamentarii PSD-ALDE-UDMR, transmit surse citate de Realitatea TV.

Sistemul judiciar iese la atac! Cei mai importanţi judecători ai Instanţei Supreme s-au reunit astăzi să vadă cum pot ataca la CCR statutul magistraţilor, modificat decisiv de aleşii puterii, transmite Realitatea TV. În urma ședinței, ÎCCR a decis să atace la CCR legea trimisă de Parlament spre promulgare.

Una dintre cele mai importante prevederi este aceea că preşedintele poate refuza o singură dată numirea în funcţie a procurorilor şefi, iar motivul refuzului trebuie să-l facă public.

Ședința de la Curtea Supremă începe la ora 13.00 și are loc în momentul în care Senatul dezbate și votează statutul CSM, ultima dintre cele trei legi trecute prin Comisia Iordache.

Senatul va acorda vot final, în şedinţa plenului de joi, în calitate de Cameră decizională, propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), act normativ a cărui dezbatere a început în şedinţa plenului de miercuri.

Mai multe articole despre:
legile Justitiei