MENIU

Magicianul din umbră al Guvernului PSD-ALDE, chemat să își dea OK-ul pe BUGETUL 2018

<p>PSD merge &icirc;nainte cu TVA split?</p>

Proiectul de buget pentru anul 2018 ar fi fost finalizat în weekend de specialiștii din Ministerul de Finanțe, iar astăzi îi va fi prezentat premierului Mihai Tudose. La analiza proiectului va participa și Darius Vâlcov, "creierul din umbră" al proiectului de guvernare, dar și evaluatorul-șef al Guvernelor Grindeanu și Tudose.

În acest weekend s-a lucrat la Ministerul Finanțelor la finalizarea proiectul bugetului consolidat. Astăzi vor fi prezentate concluziile premierului, Mihai Tudose.

Sunt așteptați la Guvern reprezentanții Ministerului de Finanțe și Darius Vâlcov, care este un colaborator al PSD, când vine vorba despre măsuri fiscal bugetare.

Proiectul de buget pentru anul 2018 ar putea fi adoptat de Guvern până la sfârșitul lunii. Dezbaterile în comisiile parlamentare ar putea începe după Ziua Națională a României. Proiectul de buget este finalizat, iar la Palatul Victoria specialiștii de la Finanțe prezintă concluziile discuțiilor, informează TVR.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că așteaptă ca săptămâna aceasta să ajungă la parlament proiectul bugetului, pentru a stabili apoi calendarul dezbaterilor.

Din informațiile pe care le avem până acum proiectul de buget conține majorarea salariului minim pe economie la 1900 de lei. Hotărârea de guvern va fi adoptată în acestă săptămână. Tot în proiect sunt cuprinși și banii care vor veni din contribuțiile sociale, după ce vor fi trecute în sarcina angajatului. Potrivit calculelor specialiștilor de la Ministerul de Finanțe se vor însa mai mulți bani la buget anul viitor, aproximativ 4,5 miliarde de lei.

Deficitul bugetar va fi sun 3% din PIB, urmând ca Produsul intern brut să crească la peste 900 de miliarde de lei potrivit Comisiei Naționale de prognoză.

Mai multe articole despre:
buget de stat proiect de buget buget 2018