MENIU

Mafia gunoaielor, sub lupa Gărzii de Mediu! Amplă acţiune de control în Sinteşti, Ilfov: 5.000 kg de aluminiu, confiscate. Amenzi uriașe

Controale Garda de Mediu Ilfov/ Facebook
Controale Garda de Mediu Ilfov/ Facebook
Controale Garda de Mediu Ilfov/ Facebook

Miercuri a avut loc o amplă acțiune a Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Ilfov, în cooperare cu jandarmi și polițiști din județ, dar și din Ploiești, de verificare a activităților care încalcă normele privind protecția mediului. Controalele au avut loc în zona localității Sinești din comuna ilfoveană Vidra. În urma verificărilor efectuate, comisarii de mediu au aplicat 14 sancțiuni care vizează "desfășurarea activităților fără a deține autorizatie de mediu, pentru depozitare deseuri în afara amplasamentelor autorizate și pentru deținerea de deșeuri provenite din VSU". Totodată, au fost confiscate 5.000 de kg de aluminiu. Pentru neregulile găsite la centre de colectare din zonă, echipele de control au dat amenzi de peste 330.000 de lei.

"La data de 25.09.2024, în intervalul orar 07:00 - 10:00, s-a desfasurat o actiune a Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Ilfov, in cooperare cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Ilfov, sprijiniti de lucratori din cadrul Gruparii Mobile a Jandarmeriei Ploiesti si din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie al Judetului Ilfov. Actiunea s-a desfasurat cu participarea unui număr de peste 100 de efective, care au acționat în sistem integrat pentru verificarea, identificarea și sancționarea acțiunilor și activităților care încalcă normele privind protecția mediului, precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona satului Sintești din comuna Vidra, fiind verificate 20 de locații, aplicate 14 sancțiuni principale, pentru desfășurarea activităților fără a deține autorizatie de mediu, pentru depozitare deseuri in afara amplasamentelor autorizate și pentru detinerea deseuri provenite din VSU", au transmis, miercuri, reprezentanții Gărzii de Mediu Ilvov.
 
 
Potrivit sursei citate, în urma controalelor s-a procedat la confiscarea unei cantități de 5.000 kg deseuri metalice neferoase (aluminiu), din 2 locații identificate.
 
La acțiuni au participat 26 comisari Garda de Mediu - Comisariatele Ilfov, București și Teleorman, 64 jandarmi și 10 politisti.
 
 
Cât privește rezultatele acțiunii echipelor de control, sursa citată menționează că au fost aplicate 14 sancțiuni principale în cuantum de 332.000 lei, 2 sancțiuni complementare de confiscare deseuri metalice neferoase, deținute în amplasamente neautorizate, 2 controale în desfasurare, 3 sesizari penale pentru incinerare deseuri, 20 de locații fiind verificate.