MENIU

MAFIA DEȘEURILOR. Tren de 28 de vagoane, plin cu 1.500 de tone de deșeuri, oprit la intrarea în România FOTO+VIDEO

Trenul de 28 de vagoane transporta 1.500 de tone de deșeuri. Foto/Garda de Mediu

Un tren marfar cu 28 de vagoane, plin cu 1.500 de tone de deșeuri, a fost oprit Vama Curtici, din Arad. Transportul venea din Cehia, conținea deșeuri din fier și oțel, fiind destinate unei firme din Galați.

„În data de 13 august 2024, o garnitură de tren compusă din 28 de vagoane, având o încărcătură de peste 1.500 de tone de deșeuri, a fost oprită la intrarea în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, de către comisarii Gărzii de Mediu Arad, împreună cu lucrători ai Poliției de Frontieră”, a informat Garda de Mediu.

Conform sursei citate, în timpul controlului fizic, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au putut constata că vagoanele era pline cu deșeuri de fier și oțel, care proveneau din Cehia și aveau ca destinație o societate din Galați.

„Întrucât destinatarul transportului  nu era  înscris în registrul ROAFM cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară, asa cum prevede legea, comisarii GNM au interzis accesul pe teritoriul României a garniturii de tren care nu îndeplinea procedura legală”, a transmis Garda Națională de Mediu.

Mai multe articole despre:
tren deseuri arad deseuri fier arad curtici