MENIU

MAFIA care a dus la moartea a 8 oameni, la Ferma Dacilor - Cine a închis ochii la neregulile de la pensiunea groazei

MAFIA care a dus la moartea a 8 oameni, la Ferma Dacilor - Cine a închis ochii la neregulile de la pensiunea groazei

Dezvăluiri bombă despre mafia care a dus la moartea a opt oameni în incendiul de la Ferma Dacilor. Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, șefii ISU Prahova erau mână în mână cu patronul. Mai multe instituții-cheie au închis ochii la neregulile de la pensiunea groazei și s-a ajuns, astfel, din nou, la o tragedie de proporții.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Gura Vadului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, DSV Prahova acestea sunt instituțiile care nu au luat atitudine în fața multor nereguli descoperite, după tragedie, la Ferma Dacilor.

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a reușit să scape de pușcărie, într-unul dintre cele mai controversate dosare de la Revoluție încoace, „Portbagajul”. Cu legături la nivel înalt în instituții importante și protejat și de prietenii interlopi, Dinicu a fost scos nevinovat, cu toate că fusese acuzat de furtul a 500 de mii de dolari din portbagajul mașinii omului de afaceri Mihai Bucurenciu. Culmea, victima lui a primit o condamnare de 10 ani, după ce, din dorința de a-și recupera paguba, l-a sechestrat pe unul dintre hoți.

Detaliile ce apar despre trecutul lui Cornel Dinicu sunt tot mai șocante. Halucinant este însă și modul în care interlopul implicat în nenumărate cazuri care au zguduit în anii trecuți întreaga țară a reușit să scape de fiecare dată ca fiind nevinovat. La începutul anilor 2000, numele patronului de la Ferma Dacilor a fost implicat în controversatul dosar ”Portbagajul”.

Întreaga poveste a început după ce gruparea formată din Cornel Dinicu, Claudiu Mușat și Valentin Răducan a participat la nunta lui Aurelian Tănăsescu, zis Auraș, un luptător respectat în mediile interlope. A fost momentul în care Dinicu l-a cunoscut pe Mihai Bucurenciu, despre care a aflat că e un om bogat.

Tot atunci, celor trei le-ar fi venit ideea să-l jefuiască. Ar fi acționat la pont după ce ar fi aflat că omul de afaceri urma să aibă în mașină o sumă mare de bani. Astfel că, întreaga operațiune a fost pusă în scenă atunci când Bucurenciu trebuia să ajungă la o licitație. Acesta a făcut o oprire pe Calea Victoriei, pentru a-i achita unui avocat un onorariu în valoare de 30.000 de dolari, iar când s-a întors, hoții îi spărseseră mașina. Au luat cu ei două genți în care s-ar fi aflat 420.000 de dolari, 30.000 de mărci germane, 120 de milioane de lei vechi și aprximativ 300 de grame de bijuterii din aur.

Cu ajutorul unui martor, păgubitul ar fi aflat numărului mașinii conduse de hoți și și-ar fi chemat în ajutor oamenii de bază: Sandu Geamănu, Amet Metin și Florin Bloju, lideri interlopi. Au început imediat amenințările, iar unul dintre prietenii lui Dinicu, Valentin Răducan, ar fi fost bătut și ținut sechestrat pentru a recunoște faptele.

În paralel, și Cornel Dinicu a cautat ajutor. Ar fi apelat la liderul de atunci al galeriei rapidiste, Gigi Corsicanu, iar acesta din urmă ar fi venit însoțit de mai mulți bătăuși pentru a-l salva.

Pentru a confrunta gruparea ce-l apăra pe Dinicu, Sandu Geamănu a ieșit cu o armă automată UZI, a îndreptat-o către Dinicu și a apăsat pe trăgaci. Ca prin minune, acesta a scăpat după ce cartușul s-a blocat pe țeavă, iar toată gruparea a fugit de la locul faptei.

Scenele șocante nu s-au încheiat după confruntarea armată. Bărbatul bănuit de furt, Valentin Răducan, a fost amenințat că va fi spânzurat dacă nu recunoaște fapta. Abia atunci, speriat, Răducan ar fi mărturisit, iar răpitorii l-au bătut cu lopețile pe care le aduseseră cu ei ca să-i sape groapa. A fost sechestrat zile în șir într-o casă din Breaza însă imediat ce a reușit să evadeze, bărbatul a anunțat Poliția.

A urmat un proces lung, pe parcursul căruia mai mulți inculpați, printre care și Bucurenciu, au fugit din țară. Dacă Bucurenciu, Sandu Geamănu și Amet Metin au primit câte zece ani, iar alții din grupul lor au primit pedepse mai mici, dintre hoți numai Răducan a fost condamnat. Și, mai mult decât atât, la data la care s-a pronunțat instanța, acesta era și el fugit din țară. Șocant este însă însă faptul că numele lui Dinicu nu s-a mai regăsit printre făptași. Nu a primit nicio condamnare, iar de la un an la altul acesta devenea de fapt un prosper om de afaceri. Cât despre cei sutele de mii de euro furate din portbagajului lui Bucurenciu nu s-a mai aflat nimic.

Acuzații grave la adresa șefilor ISU Prahova, inclusiv FALS în documente. Primele concluzii după tragedia de la Ferma Dacilor

Mai multe articole despre:
ferma dacilor incendiu morti cornel dinicu mafie