MENIU

MAE va fi restructurat săptămâna viitoare

Ministerul de Externe va fi restructurat săptămâna viitoare, a anunţat azi şeful diplomaţiei româneşti, Adrian Cioroianu. Ministerul va avea noi departamente, iar organigrama instituţiei va fi mai simplă, a promis Cioroianu. Care sunt schimbările concrete vom afla însă abia peste câteva zile.

"Ministerul se află în pragul unei restructurări. Ministerul va avea o organigramă simplificată. Avea un deparatament special pentru organizarea în România a summitului NATO în 2008. Deparetamentul va fi condus de subsecretar de stat", a declarat Adrian Cioroianu.

Modificările în structura Ministerului, respectiv micşorarea numărului de direcţii generale, nu vizează persoane, a explicat şeful diplomaţiei româneşti, ci eficientizarea instituţiei. Şefii direcţilor generale vor putea pleca la misiunile diplomatice din străinătate ale României.

Ministrul Cioroianu a mai precizat că a pregătit deja o listă cu propuneri de personal la ambasadele care sunt în deficit de resurse umane şi că o va prezenta la Cotroceni imediat după ce se va clarifica situaţia în privinţa fotoliului prezidenţial.
Mai multe articole despre:
MAE restructurare