MENIU

MAE, precizări despre TRAGEDIA din Italia: câți români erau la bordul avionului prăbușit la Milano. Cine rămâne cu miliardele omului de faceri Dan Petrescu

Avion privat, prăbușit în Italia, la Milano

Șapte din persoanele aflate la bordul avionului privat prăbușit, duminică, la Milano, erau români, toți având și alte cetățenii, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă. Conform presei italiene, Dan Petrescu era proprietarul aeronavei în care și-au pierdut viața atât el, cât și soția și fiul său. Aparatul de zbor ar fi fost achiziționat în anul 2015 de Petrescu, împreună cu Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Până în prezent, sunt foarte multe informații legate de cuantumul averii, dar și de cine ar putea să o moștenească.

"În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii)", se arată în comunicatul citat.

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Dan Petrescu, partener de afaceri de-ai lui Ion Țiriac și considerat unul dintre cei mai bogați români, a pilotat avionului care s-a prăbușit peste o clădire în construcție de la marginea orașului Milano. În avion se mai aflau, pe lângă soția și fiul miliardarului, și finii lor. Cu o zi înainte de tragedie, familia Petrescu bătezase un bebeluș de câteva luni. După botez, nașii și finii s-au urcat în avion pentru a petrece o scurtă vacanță în Sardinia, la insistențele fiului lui Dan Petrescu, care încă nu văzuse vila cumpărată acolo de tatăl său, relatează Realitatea PLUS.

La scurt timp după ce a decolat de la Milano spre Sardinia, avionul de mici dimensiuni a început să piardă altitudine. La bordul aeronavei, se mai aflau și cele două fiice ale fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu. Niciuna nu a supravițuit.

Martorii tragediei spun că au auzit o explozie puternică și că unul dintre motoare era în flăcări înainte ca avionul să cadă. Mai multe echipaje de intervenție au ajuns rapid la locul tragediei, însă n-au mai putut salva pe nimeni. Cutia neagră a avionul a fost găsită, iar autoritățile au declanșat o anchetă.

În Sardinia, la casa de vacanță a miliardarului, îi aștepta mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani.

Petrescu era un antreprenor imobiliar de succes, cel mai bogat român și proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale, cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, afaceristul deținea o avere de 3 miliarde de euro. El s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989.

În prezent, sunt foarte multe informații legate de cuantumul averii omului de afaceri, dar și la cine ar putea ajunge întreaga sumă pentru că, după cum se știe deja, toată familia miliardarului a murit în urma tragediei de duminică.

Vorbim despre o persoană acre i-a fost mereu alături, inițial ca asistentă, dar ulterior ea a dezvoltat chiar afaceri cu Dan Petrescu. Mai apoi, ea a fost cea care a primit împuternicire deplină pe absolut toate conturile acestuia, administrând chiar mai multe societăți comerciale deschise de omul de afaceri român. Ulterior, ea a primit împuternicire chiar și pe conturile și societățile din offshore care îi aparțineau acestuia. 

Rămâne ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat, de fapt, acolo, iar - din punct de vedere juridic - trebuie săs e stabilească cu excatitate cât va primi această femeie, apropiată de miliardar, de altfel, mai arată Realitatea PLUS. 

Ca o coincindență stranie, accidentul aviatic de la Milano a avut loc pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei. În urmă cu 20 de ani, 118 oameni au murit după ce un avion care transporta călători s-a ciocnit cu un business jet, în apropierea zonei în care a avut loc și tragedia de duminică.

Mai multe articole despre:
milano accident aviatic milano dan petrescu