MENIU

MAE confirmă că cele două tinere moarte în Italia au cetățenie română

Tânărul dispărut este în continuare căutat

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că cele două tinere moarte în Italia, după ce au fost luate de ape, aveau cetățenie română. Confirmarea a venit după un schimb de informații cu autocrațiile din Peninsulă. Un tânăr, dispărut și el, nu a fost găsit.

În continuarea informațiilor transmise anterior cu privire la dispariția a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizează că, duminică, 2 iunie 2024, reprezentanții Consulatului General al României la Trieste, au fost informați de către autoritățile italiene asupra faptului că trupurile neînsuflețite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfășurare operațiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane.

De asemenea, în urma informațiilor transmise de către autoritățile italiene, MAE confirmă cetățenia română a celor două persoane decedate.

Trupurile celor două fete, luate de ape, în Italia, au fostă găsite duminică dimineață. Este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos. 

Mai multe articole despre:
mae fete moarte italia cetatenie romana tragedie