MENIU

Măcel la Sibiu: Mai mulți câini ar fi fost eutanasiați ilegal

Descinderi de amploare au avut loc în Mediaș, județul Sibiu, într-un caz tulburător de eutanasiere ilegală a unor câini fără stăpân. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat joi că s-au efectuat două percheziții la un adăpost privat de animale, în cadrul unei anchete ce vizează acuzații de abuz în serviciu și uciderea ilegală a câinilor.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Conform comunicatului IPJ Mureș, perchezițiile au avut loc pe 19 septembrie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni. Investigațiile sunt axate pe emiterea de decizii ilegale de eutanasiere de către o instituție din județul Mureș, în colaborare cu adăpostul privat din Mediaș. În cadrul unui contract încheiat în mod suspect, mai multe animale ar fi fost eutanasiate fără drept.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente și alte probe relevante pentru caz. În plus, la sediul unei instituții din județul Mureș, au fost confiscate obiecte și înscrisuri care ar putea contribui la clarificarea acțiunilor infracționale.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să investigheze toate aspectele legate de acest caz grav, sub supravegherea procurorilor competenți. La acțiune au participat și polițiști de la Direcția pentru Protecția Animalelor, alături de experți de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București. De asemenea, echipele de intervenție au fost sprijinite de forțele speciale ale IPJ Sibiu.

„La data de 19 septembrie 2024, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, au efectuat două percheziţii, la sediul şi punctul de lucru ale unui adăpost privat pentru câini fără stăpân, din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi uciderea cu intenţie a animalelor fără drept. Cercetările vizează emiterea de către o instituţie, din judeţul Mureş, a unor decizii de eutanasiere şi ucidere, fără drept, a mai multor exemplare canine, în cadrul unui contract de prestări servicii, întocmit în mod ilegal, cu un adăpost pentru câini fără stăpân din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu", a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.