MENIU

Lupte CRÂNCENE în Bahmut: Putin aruncă tot arsenalul în război - Ucrainenii riscă să fie încercuiți de armata rusă

Lupte CRÂNCENE în Bahmut: Putin aruncă tot arsenalul în război

Ucrainenii din Bahmut riscă să fie încercuiți de armata rusă, într-o ofensivă puternică asupra orașul Soledar. „Bucătarul lui Putin” anunță că rușii au cucerit orașul ucrainean. Ultima luptă se dă în aceste zone, unde rușii recurg la arme tot mai sofisticate. După avionul supersonic, Putin și-a trimis pe front cel mai puternic mortier din lume. Arma devastatoare este capabilă să încarce și focoase nucleare. Zelenski avertizează că Rusia nu se dă în lături de la nimic și se pregătește de o nouă escaladare. 

Tulpan 2S4 denumit „Barosul” de armata rusă a fost trimis pe fronturile din Ucraina după ce forțele lui Zelenski au opus rezistență.

Tancul mortier are un tun de 240 de mm și este de două ori mai mare decât cele ale NATO. Poate lovi pe o distanță de până la 20 de kilometri și poate distruge clădiri mari, echipamente și obiective strategice.

Cel mai mare mortier din lume a mai fost folosit în Afganistan, Cecenia și Siria. „Barosul” poate echipa focoase nucleare de mici dimensiuni care pot distruge un întreg stadion de fotbal.

Tancurile rușilor ar putea fi distruse de muniții cu dispersie care sunt livrate de turci ucrainenilor. Și Germania a anunțat că va trimite tancuri grele, iar după vizita ministrului neamț de Externe în Harkov, rușii au bombardat tot orașul.

Comandanții Moscovei încearcă cu disperare să mențină contraofensiva din Bahmut. Șeful grupului de mercenari Wagner a anunțat că orașul Soledar este în mâinile rușilor.

Așa arată orașul Soledar după bătăliile în urma cărora toți locuitorii au fost evacuați. Aproape 100 de bombardamente au avut loc doar în ultima zi.

Pe front s-a dus și un actor ucrainean care s-a oferit voluntar ca soldat. Acesta a suferit răni grave în Soledar, însă are moralul ridicat și a încurajat militarii să lupte până la capăt.

„Țineți minte că suntem pe pământul lăsat de Dumnezeu. Nu vom fi niciodată zdrobiți. Vom câștiga! Slavă Ucrainei!”, a spus DMYTRO LINARTOVYCH, actor ucrainean, voluntar pe front.

Armata rusă își suplimentează forțele cu artilerii și lansatoare multiple de rachete din Belarus.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Este şi mai important acum, când Rusia îşi adună forţele pentru o nouă escaladare. Facem totul pentru a le arăta comandanților Rusiei că nicio escaladare nu îi va ajuta”.

Mai multe articole despre:
zelenski front behmut razboi