MENIU

Lupta pentru un trai mai bun lasă copiii FĂRĂ PĂRINȚI - Cifre ALARMANTE

Copii triști, în așteptarea părinților / Foto: Profimedia

Aproape 13.000 de copii din România nu au niciun părinte lângă ei. Nevoia unui trăi mai bun le-a răpit celor mici prezența mamei și a tatălui. Oamenii muncesc în străînătate iar cei mici au rămas în grijă... cui s-a putut. Situația este agravată  și de numărul mare de micuți care își trăiesc copilăria vegheați doar de unul dintre părinți, relatează Realitatea PLUS. 

76.551 de copii au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. Ne putem da cu toții seama ce e dincolo de aceste cifre.

Pe de altă parte, ne uităm la situația și mai dificilă a aproape 13.000 de copii care au ambii părinţi plecaţila muncă în afara țării.

11.000 dintre ei sunt în grija rudelor, în timp ce restul până la 13.000 se află în grija statului, și asta deoarece nu aveau cu cine să mai stea după plecarea părinților la muncă peste hotare. 

Numărul total al acestora este cu 54% mai mic față de situația de la sfârșitul anului trecut. Vorbim acum de de statisticile aferente lunii martie 2021. 

9.438 copii au singurul părinte care îi susține financiar la muncă în străinanate, potrivit datelor Autorității pentru Protecţia Drepturilor Copilului. 

În domeniul construcțiilor, spre exemplu, se pare că lucrează în afara granițelor peste 700.000 de români, potrivit unor date recente.