MENIU

Lukoil și-a vândut luni rețeaua de benzinării din trei țări

<p>Lukoil </p>

Cel mai mare producător privat de țiței din Rusia, Lukoil, și-a vândut luni rețeaua de benzinării din trei țări central europene în cadrul planului de optimizare care a provocat deja retragerea din Ucraina, transmit AFP și Reuters, potrivit AGERPRES.

Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității, compania rusă estimând că aceasta se va finaliza până la sfârșitul lui 2014.

Astfel, Lukoil a vândut 44 de benzinării din Cehia grupului energetic MOL, 75 de benzinării din Ungaria și 19 din Slovacia companiei Norm Benzinkut Kft din Ungaria.

'Decizia de vânzare a activelor va fost luată ca parte a efortului de optimizare a afacerilor Lukoil în domeniul pieței produselor petroliere', se arată în declarația companiei ruse.

Grupul MOL din Ungaria vrea să-și extindă rețeaua de peste 1.700 de benzinării din Europa Centrală și Balcani și la începutul acestui an a achiziționat subsidiarele companiei italiene Eni SpA din Cehia, Slovacia și România.

După cumpărarea rețelei Lukoil, MOL va avea 318 benzinării în Cehia, având o poziția cheie pe această piață. Grupul MOL are o prezență semnificativă și pe piața din România.

Mai multe articole despre:
Lukoil ţări benzinării