MENIU

Lukașenko dă afară diplomații ucraineni! Belarus pregătește MUTAREA pentru Putin - Unde va da lovitura

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarus

Președintele Aleksandr Lukașenko a cerut diplomaților ucraineni să părăsească Belarus după acuzații de spionaj.

Pe modelul lui Putin, al țărilor „neprietenoase”, Lukașenko a anunțat că închide Consulatul Ucrainei de la Brest. Diplomații trebuie să părăsească Belarus în următoarele 72 de ore, iar la Brest vor rămâne doar 5 angajați ai misiunii diplomatice a Ucrainei: ambasadorul ucrainean și alți patru diplomați.

Belarus, aliatul Kremlinului, a anunțat Ucraina că trebuie să reducă prezența diplomatică în urma „acțiunilor neprietenoase și amestec în afacerile sale interne”, potrivit mesajului transmis de Ministerul belarus de externe.

Marți, serviciul de securitate din Belarus, KGB, a acuzat opt ​​diplomați ucraineni de spionaj.

Ucraina a avertizat de mai multe ori în ultimele săptămâni că Belarus va lăsa Rusia să-i folosească teritoriul pentru următoarea mutare din planul lui Putin în războiul din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis și duminică un astfel de mesaj. Ucraina consideră că există un risc ridicat ca un atac asupra regiunii Volîn din vestul Ucrainei să fie lansat din Belarus. În acest sens pot fi mobilizați poate mobiliza 10-15 mii de militari bieloruși pentru un atac în zona Volîn (Volyn).

Marți, serviciul de informații al Ucrainei (SBU) a avertizat că probabilitatea lansării unui atac de pe teritoriul Belarus rămâne foarte mare în continuare.

Până la acest anunț, serviciile de apărare ucrainene au transmis că mai multe atacuri ar fi fost lansate de pe teritoriul Belarus. Reamintim că până în prezent nu a fost dovedită o participare efectivă la invazia din Ucraina a trupelor din Belarus.