MENIU

Ludovic Orban vrea să continue coaliția cu USR-PLUS: ”E ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape”

Ludovic Orban. Foto: Inquam / Octav Ganea

Ludovic Orban a declarat că este deschis să continue colaborarea cu USR-PLUS dacă va câștiga alegerile, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, pentru reîntregirea coaliției de guvernare. Președintele PNL le-a mai transmis liberalilor, la Arad, că partidul are nevoie de recredibilizare, în urma acțiunilor din ultima perioadă ale premierului Florin Cîțu.

”Să fim cinstiți. Vorbesc ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoimâine vin cu altceva. De multe ori se comportă ca și cum ar fi în opoziție, dar vă spun un lucru: prefer USR ca partener în coaliția de guvernare decât USR ca adversar. E ca în box: când boxezi cu un boxer cu alonjă, îl ții aproape, nu îl ții la distanță, pentru că îți trage niște pumni de te răstoarnă cu cracii-n sus, de la distanță. Și uitați-vă ce bine se simt de când au trecut în opoziție, s-au resolidarizat, sunt în mediul lor, ei sunt născuți din critică”, a spus Orban, la Arad.

Liderul PNL a menționat că atacurile dintre partidul său și cei de la USR-PLUS ar trebui să înceteze pentru că ”războaiele lasă răni” și ar putea face mai dificilă reîntregirea coaliției. 

”Cu cât trece timpul și cu cât se comit agresiuni în continuare împotriva celor de la USR-PLUS, cu atât mai greu va fi de refăcut coaliția, pentru că toate aceste războaie lasă răni adânci”, a explicat Orban.

Președintele PNL le-a mai transmis liberalilor că partidul are nevoie de recredibilizare și că va mai scădea cu siguranță în sondaje cu Florin Cîțu la conducere.

”Vă spun că și mie îmi va fi extrem de greu să realizez lucrurile respective. Dacă nu voi fi ales președinte, nu văd nicio soluție pentru Partidul Național Liberal de recredibilizare, de a crește performanța guvernamentală, pentru că, dacă ne privim în ochi și fără să o spunem tare, ci la o cafea, știm că e loc de mai bine, știm că piciorul trebuie pus pe accelerație, nu pe frână, știm că un guvern trebuie să aibă o performanță mult mai bună, că deciziile trebuie să se ia mult mai repede”, a mai spus Orban.