MENIU

Ludovic Orban: Sunt necesare sancțiuni complete, și nu parțiale împotriva Rusiei - Pentru ce scenariu trebuie să fie gata România

Ludovic Orban, lider Forța Dreptei Foto: Facebook.com

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, spune că este nevoie de sancțiuni „maxime, de urgenţă, şi izolarea Rusiei la nivel internaţional, după ce a încălcat grav toate acordurile privind securitatea europeană şi globală”.

„Astăzi, Rusia şi-a încălcat statutul de membru permanent al Consiliului de securitate al ONU şi a încălcat grav toate acordurile privind securitatea europeană şi globală. Astăzi nu mai sunt suficiente doar declaraţiile de condamnare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Sunt necesare acţiuni concrete de sancţionare a Rusiei, complete şi nu parţiale ori etapizate. Sancţiuni maxime adoptate de urgenţă!

Nici România şi nici alte ţări care preţuiesc pacea şi democraţia nu au voie să asiste pasiv la ceea ce se întâmplă în Ucraina, nu au voie să tolereze nebunia lui Vladimir Putin. Este necesară solidarizarea Uniunii Europene, a NATO şi a întregii comunităţi internaţionale alături de cauza Ucrainei, care este supusă unei agresiuni militare fără nicio justificare.

Este momentul ca Rusia să fie pe deplin izolată la nivel internaţional, atât din punct de vedere economic şi financiar, cât şi din punct de vedere politic şi diplomatic”, spune Orban într-un mesaj publicat, joi, pe Facebook.

„Autoritățile românești au obligația să se pregătească în mod serios pentru orice răspuns economic, umanitar sau de altă natură care este decis la nivelul organizațiilor din care face parte România. De asemenea, trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu care privește regiunea noastră, inclusiv pentru susținerea Republicii Moldova.
România are nevoie de consens la nivel național în adoptarea deciziilor de condamnare, sancționare și de aplicarea a tuturor deciziilor convenite la nivel internațional față de comportamentului imperialist al lui Putin”, a mai spus Orban

A adresat și un mesaj către poporul rus.

„Poporul rus trebuie să știe că noi, statele democratice europene, nu suntem adversarii Rusiei, iar dacă el va avea de suferit cauza trebuie căutată în acțiunile lui Putin împotriva unui stat suveran și independent, fapt care a provocat moarte și distrugere”, a mai spus Orban.