MENIU

Ludovic Orban, răspuns tăios liderului PSD: „Ciolacu este președintele partidului care a inventat corupția în România!”

Foto: Profimedia

Acuzele președintelui PSD, Marcel Ciolacu, conform cărora liberalii „au furat pe rupte” în timpul pandemiei nu au rămas fără răspuns. Într-o intervenție la Realitatea Plus, fostul premier al României, Ludovic Orban, a dat un răspuns dur liderului PSD. 

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a afirmat că în timpul pandemiei de Covid-19, în timp ce românii erau izolați în casele lor, membrii Partidului Național Liberal (PNL) "furau de rupeau" în timpul mandatului lor de guvernare. Ciolacu îi acuză pe foștii premieri ai PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, că sunt direct responsabili pentru situația economică dificilă cu care se confruntă România în perioada post-pandemică.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii România Suverană, fostul premier din timpul pandemiei, Ludovic Orban, a răspuns tăios acuzelor liderului PSD:

„Este culmea obrăzniciei și a tupeului ca Ciolacu care este președintele PSD, principalul producător de hoți și de corupți din ultimii 30 de ani să arunce cu noroi în mine, cel puțin, fără niciun fel de motiv. Refrenul ăsta cu furăciunile din pandemie îl aud încă din 2020. S-au împlinit doi ani jumate de când am plecat de la putere, până astăzi nu este nicio anchetă penală care să mă vizeze pe mine sau un demnitar din cabinetul pe care l-am condus.

Ciolacu ar trebui să aibă grijă de pesediștii nenumărați pe care i-a plantat în funcție care au furat și care au fost condamnați. PSD-ul nu numai că este principalul producător de corupți, dar a inventat și corupții care fug de răspundere. La ora actuală există nu știu câți pesediști care au fost condamnați de instanță și care și-au rezolvat să scape de pedeapsă plecând în diferite țări. De la Ionel Arsene, care este refugiat prin Italia, până la Sorin Oprescu care este refugiat prin Grecia,” a spus Ludovic Orban.

Fostul premier a prezentat mai multe cazuri de corupție în care au fost implicați o serie de membri ai PSD

„Este partidul care nu numai că a făcut zid în jurul corupților de-a lungul timpului, a încurajat corupția dar i-a susținut pe corupți iar acum a inventat și ultima specie de corupți condamnați care nu pot fi pedepsiți pentru că își aranjează fugi în alte țări. 

Este culmea tupeului, ca Ciolacu, care este președintele celui mai corupt partid din România , a partidului care practic a transformat politica într-o fabrică de bani negri.

Ciolacu nu poate să înțeleagă comportamentul și acțiunea guvernului pe care l-am condus pentru că noi am fost dedicați servirii interesului public și rezolvării problemelor extrem de complicate care au fost generate de pandemie și de criza economică și nu am avut timp, ca pesediștii.

Chiar azi a fost condamnat un fost ministru PSD și principalul consilier  economic al premierului Dăncilă, provenit tot de la PSD, este vorba de Vâlcov. Vorbim de corupția endemică pe care a provocat-o în viața publică românească acest partid nenorocit,” a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă ia în considerare o împăcare cu tabăra liberală, Orban a răspuns:

„Eu sunt categoric împotriva predării conducerii guvernului către PSD și împotriva predării României către PSD. Eu am plecat din PNL pentru că nu am acceptat trădarea electoratului liberal care a votat cu Partidul Național Liberal tocmai ca să scape de PSD. Eu voi susține orice fel de variantă politică care să ducă la o coaliție de dreapta care să nu cuprindă PSD,” a spus fostul premier.

Orban a mai spus că, din cauza proastei guvernăări PSD, România a fost complet nepregătită pentru pandemie: 

„In urma strălucitei guvernări PSD România a fost complet nepregătită pentru pandemie, ca să permită țării să facă față unei pandemii de o asemenea intensitate. La Ministerul Sănătății PSD a avut trei miniștri care au fost în diverse situații de acuzații de corupție, de la Bodoc până la Sorina Pintea, care a fost prinsă în flagrant că ia șpagă, cu asta se ocupa PSD la Ministerul Sănătății, în loc să facă stocurile strategice, în loc să facă o reformă în sistemul de sănătate, astfel încât România să facă față unei asemenea pandemii.

Ciolacu este președintele partidului care a inventat corupția în România, care a inventat blocarea justiției, care a făcut zid în jurul corupților, care a făcut praf codul penal, codul de procedură penală și legile justiției numai ca să scape de pedeapsă pe coruptii importanti din partid și care acum a ainventat și fuga de pedeapsă, ca să nu cumva să se poată recupera prejudiciul cauzat de hoții din PSD,” a mai spus Ludovic Orban.

 

Mai multe articole despre:
psd pnl ludovic orban marcel ciolacu pandemie coruptie