MENIU

Ludovic Orban: „Nu avem voie să uităm ororile extremismului. Vedem formațiuni politice care minimalizează Holocaustul”

Ludovic Orban, lider Forța Dreptei Foto: Facebook.com

Ludovic Orban, lider al Forța Dreptei, a transmis joi un mesaj de Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Nu avem voie să uităm ororile extremismului, rasismului și xenofobiei, ale intoleranței devenită politică de stat. Astăzi, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să realizăm că pericolul radicalizării și al amplificării urii de către minți bolnave nu este nici acum unul de neglijat. Dimpotrivă! Din păcate, vedem în zilele noastre formațiuni politice care, în pofida reglementărilor legale existente, minimalizează Holocaustul, fapt care ar trebui să ducă la o reacție pe măsură din partea instituțiilor statului.

E sănătos pentru democrația noastră să nu uităm dureroasele lecții ale trecutului, și să luăm atitudine ori de câte ori constatăm că sunt aduse în actualitate tactici, practici și elemente retorice specifice fanatismului și regimurilor de exterminare. E un îndemn pentru a nu tolera intoleranța, ci a face front comun împotriva ei, întrucât este un front comun pentru umanitate noastră, a fiecăruia”, a scris Ludovic Orban, într-un mesaj, de Ziua internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, postat pe Facebook.