MENIU

Ludovic Orban despre OUG privind împușcarea urșilor agresivi: În Coaliție avem un acord în linii mari

Ursi cerșind la marginea drumului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile împotriva urşilor au fost discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare și a primit un acord, în linii mari, urmând să mai fie discutate detalii.

"Domnul Tanczos Barna (...) a venit cu proiectul de act normativ pentru intervenţiile graduale în cazul pătrunderii urşilor în intravilan. Ne-a prezentat proiectul. Am discutat elementele respectivului proiect şi coaliţia, la nivelul deciziei politice, şi-a dat acordul pe formă în linii mari, urmând evident a mai fi lucrate detaliile privitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă", a afirmat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Liderul PNL a mai afirmat că nu are motive să creadă că premierul Florin Cîţu, care n-a participat la reuniune, ar avea altă opinie față de actul normativ.

"Este necesară punerea la punct a acestui mecanism. Ca să parafrazez "îmi sunt dragi urşii, dar mai dragi îmi sunt oamenii" şi cred că trebuie creat dispozitivul de intervenţie pentru prezenţa urşilor în localităţi, în intravilanul localităţilor, a mai afirmat Ludovic Orban.