MENIU

Ludovic Orban, despre Diana Șoșoacă: „Un personaj sinistru... ” - Răspunsul după criticile lui Florin Cîțu

Ludovic Orban, despre Diana Șoșoacă: „Un personaj sinistru... ” - Răspunsul după criticile lui Florin Cîțu Foto: INQUAM

Diana Șoșoacă, amenințată din nou cu sancționarea după incidentele provocate la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Senatoarea va afla o decizie după agresarea unui senator USR sens abia după vacanța parlamentară. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a comentat incidentul dintre Florin Cîțu și Diana Șoșoacă, dar nu și criticile aduse de premier, colegul său de partid, când a fost agresat verbal de senatoare.

„Știți ce s-a întâmplat acolo. Am apelat la chestor, știți ce a pățit un chestor, da? Aștept sesizări din partea celor care au fost pur și simplu agresați de, nici nu pot să-i spun doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înțelege unde se află. În măsura în care vor exista sesizări în acest sens, Parlamentul va lua decizii. Modificăm regulamentul, dacă este necesar, ca să nu mai permitem astfel de comportamente care contravin bunului simț și civilizației”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

În același timp, președintele PNL nu a dorit să se pronunțe în legătură cu reproșurile făcute de Florin Cîțu după incidentul cu senatoarea Diana Șoșoacă.

„Nu comentez declarațiile colegului meu, Florin Cîțu”, a mai spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu a declarat marți că a fost „deranjat și dezamăgit” de Ludovic Orban pentru că nu ar fi avut nicio reacție atunci când senatoarea Șoșoacă a cerut „două-trei minute” pentru a „scăpa de premier”.

„În Parlamentul României am văzut astăzi ceva care m-a deranjat și care m-a întristat. Am văzut cum un senator independent a cerut două minute ca să-l scape pe președintele Orban de Cîțu. Ce m-a deranjat și m-a întristat a fost faptul că nu a existat nicio reacție din partea președintelui Orban la această declarație”, a declarat Florin Cîțu.

Incidentul a fost provocat de senatoarea Diana Şoşoacă la dezbaterile de marți de la moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, când a declarat că are „nevoie de două-trei minute pentru a-l ajuta pe Ludovic Orban să scape de Florin Cîțu”. Senatoarea a plecat tipând după declarațiile la tribuna Parlamentului, apoi a scos un sac negru de plastic pentru cadavre și l-a așezat în fața locului unde era așezat premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat marți că Ludovic Orban ar fi trebuit să intervină în acest caz: „Nu cred că are nevoie de cineva, sau nu știu, poate că are”.

Incidentul s-a încheiat prin intervenția ulterioară a lui Ludovic Orban, care a chemat chestorul să o scoată afară din sală pe Diana Șoșoacă.