MENIU

Ludovic Orban critică măsurile pentru 2023: Guvernul PSDNL lovește în micii întreprinzători. Banii vor fi cheltuiți pe ajutoare sociale

Ludovic Orban, lider Forța Dreptei Foto: Facebook.com

Ludovic Orban, lider Forța Dreptei, critică măsurile anunțate de Guvern pentru 2023 și acuză coaliția PSD-PNL că „lovește în micii întreprinzători, în românii cu activități independente”.

„Nici PSD, nici PNL nu au avut în programul de guvernare cu care s- au prezentat în campania electorală în fața alegătorilor vreo creștere de taxe, impozite și contribuții și nici introducerea vreunei taxe noi.
Și PSD și PNL au mințit cu nerușinare. Guvernul PSDNL anunță creșteri de taxe și impozite. Și asta, după ce și- au burdușit bine bugetul cu veniturile suplimentare colectate ca urmare a creșterii galopante a inflației, care a sărăcit populația.
Vor crește impozitele pe proprietate, impozitul pe dividende ( de la 5% la 8%), impozitul microîntreprinderilor cu cifră de afaceri de peste 500.000 de EURO, taxa pe valoare adăugată pentru companiile din HORECA ( de la 5% la 9% ), impozitarea HORECA prin înlocuirea impozitului specific cu impozitul pe cifra de afaceri, contribuțiile de sănătate pentru cei care obțin venituri din activități independente, impozitele și contribuțiile pentru angajații din construcții și agricultură care câștigă peste 10. 000 de lei pe lună, TVA pentru achiziționarea unei locuințe a cărei valoare depășește 600.000 de lei, taxele la băuturi răcoritoare cu zahăr, la alcool și tutun etc.
Guvernul vrea să obțină din aceste creșteri de taxe și impozite 13, 4 miliarde de lei în plus în 2023. Evident că nu ne explică de ce au nevoie de acești bani în plus, ce vor să facă cu ei. Așa cum nu explică ce fac cu banii suplimentari obținuți din creșterile de prețuri. Sunt convins că banii aceștia nu vor ajunge în investiții ci vor fi cheltuiți pentru ajutoare sociale, creșteri de salarii în sectorul public, indemnizații, vouchere, tichete, subvenții.
Guvernul lovește în micii întreprinzători, în acționarii companiilor, în românii care obțin venituri din activități independente, în angajații care obțin venituri peste medie și în toți proprietarii particulari.
Eu rămân consecvent cu ceea ce am promis în campanie și voi vota împotriva acestor creșteri de impozite, taxe și contribuții. Vom căuta temeiuri solide pentru a ataca la CCR legea de modificare a Codului Fiscal”, a scris Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, într-un mesaj postat pe Facebook.